before and after

Before & After: A Garage Becomes a Beautiful Studio Space

by Lauren Chorpening

I love when purely functional spaces become incredibly inspiring ones. It takes vision and a lot of hard work to see a full transformation. When we last popped into Dear Hancock’s creative space four years ago, it was their living room. Gwen and Earnest recently moved to Idyllwild, CA and decided to turn their new garage into an illustration and inventory space for their sweet stationery company. Starting with a bare-bones garage, Dear Hancock rewired the electrical, finished walls and installed custom carriage house doors. They left the cement floor and the exposed wooden beams, which I can’t stop staring at. The space is now bright, organized and styled with beautiful, minimal pieces. The duo can create, manage orders and store inventory without having to take over the living space. The renovation has allowed Gwen and Earnest to separate their work from their home in order and style. —Lauren

Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
1/8
Dear Hancock's studio, before & after.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
2/8
The garage before the renovation.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
3/8
Before view of the doorway and unfinished walls.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
4/8
Dear Hancock's studio, after. The new carriage doors give the studio extra light and architectural interest.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
5/8
Dear Hancock's studio, after. The mix of modern, minimal white with natural wood tones and rich textures makes this space into an orderly, balanced and creative workspace.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
6/8
Dear Hancock's studio, after. The stationery wall makes their inventory not just organized, but acts as a gorgeous installation.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
7/8
Dear Hancock's studio, after. The bright, natural light, woodburning fireplace and exposed beams make the space feel nothing like a one-stall garage.
Before & After: Garage Becomes a Beautiful Studio Space, Design*Sponge
8/8
Dear Hancock's studio, after. The days of filling orders in their living room are definitely over with the beautiful space to work and to store inventory.

Suggested For You

Comments

Leave a Reply

Design*Sponge reserves the right to restrict comments that do not contribute constructively to the conversation at hand, contain profanity, personal attacks, hate speech or seek to promote a personal or unrelated business. Our goal is to create a safe space where everyone (commenters, subjects of posts and moderators) feels comfortable to speak. Please treat others the way you would like to be treated and be willing to take responsibility for the impact your words may have on others. Disagreement, differences of opinion and heated discussion are welcome, but comments that do not seek to have a mature and constructive dialogue will not be published. We moderate all comments with great care and do not delete any lightly. Please note that our team (writers, moderators and guests) deserve the same right to speak and respond as you do, and your comments may be responded to or disagreed with. These guidelines help us maintain a safe space and work toward our goal of connecting with and learning from each other.