Quantcast

Interiorssneak peeks

sneak peek: penny and luke lucas

by anne


Luke Lucas and his wife, Penny, bought this industrial building on the northern fringes of Melbourne, Australia, as part of a consortium, which they and some other creative types subdivided into five spaces nine years ago. Built during World War II, the building was essentially a shell when they purchased it, with no gas, sewage or running water. Making it a livable space was a lengthy process that took a few years before the couple could move in, but the result pays tribute to the building’s industrial heritage while combining it with modern comforts and simple design. It’s also the perfect place for Luke to work on his illustrative and conceptually driven lettering and type. Many thanks to Luke and Penny! — Anne

Image above: Through the window you can see one of the original window frames of the building, which was removed during the renovation process. We chose to hang it on the wall outside to use as a climbing frame for the vines below.


Image above: The main drainage down pipe (seen on the left edge of the picture) from the roof runs through our living room. When it rains, it sounds like there’s a gushing waterfall in our house.



See more inside Penny and Luke’s industrial Australian home after the jump . . .



Image above: This is part of my home workspace, which is in front of what used to be a car entrance. We kept the crusty old roller door installed. Most of our furniture is pre-loved, but this desk designed by George Nelson was the very first piece of new furniture I ever purchased.


Image above: Our first painting we ever purchased was by Brooklyn-based Japanese artist Tomokazu Matsuyama.


Image above: This is the dining space. There’s a framed section of concrete at the far end that was reinforced for the use of a large press back in the day, and the floor is a little like a patchwork with different concrete poured at different times in the building’s history.


Image above: Our little old kitchen. We do a lot of cooking at home.


Image above: This piece was the test creation for a group exhibition I was part of in Sydney last year called A Type of Show.


Image above: Our bedroom is on a mezzanine level upstairs where the old sprinkler system pipes weave in between the steel truss beams that hold up the gable roof.


Image above: Storage space is limited, so my bike hangs to the left of my workspace.


Image above: Our red front door. These bricks have seen better days, but the thick walls of the building are still very sound and provide great insulation and sound integrity.

Suggested For You

Comments

Leave a Reply

Design*Sponge reserves the right to restrict comments that do not contribute constructively to the conversation at hand, contain profanity, personal attacks, hate speech or seek to promote a personal or unrelated business. Our goal is to create a safe space where everyone (commenters, subjects of posts and moderators) feels comfortable to speak. Please treat others the way you would like to be treated and be willing to take responsibility for the impact your words may have on others. Disagreement, differences of opinion and heated discussion are welcome, but comments that do not seek to have a mature and constructive dialogue will not be published. We moderate all comments with great care and do not delete any lightly. Please note that our team (writers, moderators and guests) deserve the same right to speak and respond as you do, and your comments may be responded to or disagreed with. These guidelines help us maintain a safe space and work toward our goal of connecting with and learning from each other.

x