Quantcast

interior designInteriorssneak peeks

sneak peek: judith de graaff

by anne


A few weeks ago, I was sitting at a Paris café with Dutch graphic designer Judith de Graaff and talking about Paris living. While she’s been in France for 10 years now, she moved out of the city center to get the best of both worlds: easy access to Paris, yet far more space than one could ever find in the city. And when she was talking about having more space, she wasn’t kidding. She, her husband and three cats live in a huge 550m2 industrial building. The building is from the 60s, and Judith and her husband completely renovated the place. They both work from home, and her husband is a professional therapist, so having a special place that mixes their love of contemporary, designer, industrial and playful is really important to them. For more of Judith’s space, check out the “magazine” she photographed and designed to further show off her home! Thanks, Judith! — Anne

Image above: Our living room faces north, so we tried to enhance luminosity with the use of lots of yellow and white. The lantern-shape lighting is by Ilka Plast, and at night, the soft light creates a warm glow all across the room. The furniture is a mix of vintage classics, thrift finds and modern retail. We love (and own lots of) books, so we created a big library, which also improves the acoustics of the room.


Image above: It was love at first sight when we saw the building on a Sunday walk along the river. An iconic yet abandoned office building and laboratory of a chemical factory, it was designed by French architect Claude André in the early 60s with lots of steel, concrete and huge glass windows. Water, electricity and heating needed a complete overhaul, but we saw the amazing potential and decided to buy. It has been tough (extremely cold winters without heating, frozen plumbing) and lots of work. We did everything ourselves, but [it was] so worth it! It has become a cosy and spacious home and office with lots of charming details.

Click here for more of Judith’s fabulous home!


Image above: The monumental suspended stairway is a true work of art. It was created using reinforced concrete poured in a form, finished with polished marble steps and a brass railing. It is a marvel of engineering and design, seemingly floating, supported by three central columns.


Image above: The former meeting room of the factory became our main living room. It overlooks the river and millennial forest on the other side of the river. Every day, transport ships, rowing boats and swans go by while we work, read books or magazines, or have dinner parties.


Image above: The cinema is where we have intimate dinners and where we watch television and movies. Somehow we collected plenty of red objects over the years, and they all live together in this room. The steel emergency stretcher case, which still contains the original (and very heavy!) canvas stretcher, was recovered from the factory.


Image above: Where is Waldo?


Image above: The small, functional office bathroom


Image above: With a house full of colors, we opted for an all-white master bedroom. Pure and clean and no distractions while we sleep. We hung a white plastic tabletop from the 70s on the wall above our bed. We like sleeping under the full moon.


Image above: This chair used to belong to my grandfather. It is a luxurious armchair made just after WWII by a local timber for 5 Dutch Guilders (3USD), quite a sum for those days. When I was young, my grandfather always sat in this chair in the kitchen, cutting apples for his grandchildren. In my teens, I painted the chair canary yellow over its original brown lacquered wood.


Image above: During the renovation of our house, we had a temporary kitchen in the former laboratory, which was very impractical as there was no water and only very little room to prepare meals. My husband, a true cordon bleu, loves to cook, so he really enjoys the luxury of a fully equipped kitchen. One of the best things is the panorama view over the garden.


Image above: This tea towel was a gift from Dutch friends. It was made in the national Textile Museum, which is definitely worth a visit if you ever go to the southern part of the Netherlands.


Image above: We love receiving guests and created a comfortable guestroom for them. The letters are original neons from the sixties that came from a former restaurant in our city. I am a big fan of nice typography and had my eyes on these neons for a few years. During the renovation of the restaurant, we saved the huge letters from destruction, and after a good cleaning, they make a nice wall decoration.


Image above: Our 3 cats (Walleed, Otta, Dwjareb) just love chilling on our red cinema chairs.

Suggested For You

Comments

Leave a Reply

Design*Sponge reserves the right to restrict comments that do not contribute constructively to the conversation at hand, contain profanity, personal attacks, hate speech or seek to promote a personal or unrelated business. Our goal is to create a safe space where everyone (commenters, subjects of posts and moderators) feels comfortable to speak. Please treat others the way you would like to be treated and be willing to take responsibility for the impact your words may have on others. Disagreement, differences of opinion and heated discussion are welcome, but comments that do not seek to have a mature and constructive dialogue will not be published. We moderate all comments with great care and do not delete any lightly. Please note that our team (writers, moderators and guests) deserve the same right to speak and respond as you do, and your comments may be responded to or disagreed with. These guidelines help us maintain a safe space and work toward our goal of connecting with and learning from each other.

x